Lokal server eller ren skyløsning? Det ene utelukker ikke nødvendigvis det andre. En mulighet er å velge hybrid – en kombinasjon av skybaserte tjenester og lokal server. Sistnevnte kan blant annet bidra til at man opprettholder minimal responstid, spesielt for tunge systemer. Skyløsningen reduserer sårbarhet og investeringsbehov, og gir nye muligheter innen eksempelvis samhandling og innovasjon.

Manish Sablok, markedssjef for nordvest- og øst-Europa hos Alcatel-Lucent Enterprise, forteller om fordelene i en kronikk som nylig ble publisert på digi.no:

«Fordelene med en hybrid tilnærming for små og mellomstore bedrifter (SMB-er) er klare. Du beholder plattformer på stedet for å få mest mulig ut av eksisterende investeringer samtidig som du kan benytte nettskybaserte tjenester når det er nødvendig. Med riktig løsning på plass kan dette betales for på per-bruker-basis – uansett om det gjelder tilstedeværelse via direktemeldinger, fleksibelt multimediesamarbeid eller datalagring.«

Les hele kronikken her